Kalendář událostí

Regenerace bytového fondu veřejných budov - konference

Od úterý, 1. prosinec 2015 -  08:00
Do čtvrtek, 3. prosinec 2015 - 12:00

Zveme Vás na XI. ročník celostátní odborné konference REGENERACE BYTOVÉHO FONDU A VEŘEJNÝCH BUDOV, která bude reagovat na výrazné změny, před nimiž stojí české stavebnictví v oblasti právních předpisů, v požadavcích na jejich užitné vlastnosti. Veřejné budovy a jejich regenerace jsou aktuálním diskutovaným tématem, neboť právě na ně je určena nemalá finanční dotace při dosažení cílových energetických parametrů. Z hlediska objemu alokovaných finančních prostředků dojde k významnému zvýšení počtu realizací. Od 1. 1. 2016 vstupuje v platnost první termín výstavby veřejných budov s téměř nulovou spotřebou energie a to pro budovy s energeticky vztažnou plochou nad 1500 m2. Výstavba „nulových budov“ povede nejenom k navrhování obvodových plášťů na hodnoty „U“, uplatňované u pasivních domů, ale současně povede i ke zvýšenému využívání netradičních zdrojů energií při provozu budov.

 

Stranou zájmu nezůstanou ani klasické bytové domy, rodinné domy, historické a památkově chráněné budovy, jejichž regenerace a dosažení optimálních provozních nákladů jsou odměnou pro vlastníky a uživatele těchto budov za vynaložené úsilí při přípravě a vlastním průběhu prací. Zefektivnění těchto činností při současném zvýšeném tlaku na jejich kvalitu bude průběžným motem konference.

 

Témata přednášek:

  • změny právních předpisů v posuzování stavebních výrobků a komponentů – implementace směrnic EU do právních předpisů ČR;
  • dosažení nízkoenergetického standardu při výstavbě a rekonstrukcích veřejných a bytových staveb;
  • financování a dotační tituly;
  • novinky a vývoj v segmentu stavebních materiálů a systémů snižujících energetickou náročnost;
  • rizika při zásahu do nosných konstrukcí;
  • výstavba a regenerace budov z hlediska udržitelného stavění;
  • zkušenosti s projektovou přípravou a realizací staveb;
  • zkušenosti z užívání nízkoenergetických budov.

Součástí programu bude exkurze po významných revitalizacích městských budov v průběhu století města Hradec Králové, kterou připravil místní odborník, Ing. Bohumil Rusek. Tak jak je obvyklé, součástí výstavních prostor konference bude i prezentace firem dodávajících materiály a technologie vhodné k danému účelu.

 

Program a bližší informace o konferenci, naleznete na webu konference.

 

On-line přihlášku na konferenci naleznete ZDE.

 

Konference je pro členy ČKAIT  Z D A R M A.

 

Kontakt: Miroslav Bezouška, tel. 776 103 540
Místo: Hradec Králové, Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375

Zpět